O ekologicznej farmie Ostoja Natury, zdrowych uprawach i naczyniach na wodę rodem ze starożytności.

Antoni Pawlicki

Roczna opłata abonamentowa, gwarantująca dostęp do wszystkich wykładów: 299 PLN / rok

logo.png

Uczysz się, gdzie chcesz  i kiedy chcesz. To Ty decydujesz o miejscu. Swoją podróż z nami możesz rozpocząć w dowolnym momencie

Nasi wykładowcy nagrali wykłady specjalnie dla nas, większość z nich nigdy wcześniej nie dzieliła się swoją wiedzą w takiej formie

Jednorazowa roczna opłata członkowska gwarantuje Ci dostęp do wszystkich wykładów w ciągu 12 miesięcy

O autorze

Antoni Pawlicki - aktor i warszawiak od pokoleń, który postanowił własnoręcznie sadzić cebulę, a miłość do koni mechanicznych sprawdzić również na polu, jeżdżąc traktorem.  Antoni jest jednym ze współzałożycieli Ostoi Natury, ekologicznej spółdzielni produkcyjnej, skąd pochodzą zdrowe warzywa, prazboża i gdzie swoje zastosowanie znalazła OST-OYA, czyli naczynie do efektywnego nawadniania, stosowane już w starożytnym Rzymie. 

WYKŁADY

01 Ostoja Natury, czyli jesteś tym, co jesz. 
Żywność ekologiczna, jest nie tylko zdrowa dla nas, ale też dla naszej planety. Takie uprawy użyźniają ziemię w przeciwieństwie do upraw masowych, które ją wyjaławiają. Nie ma innego rozwiązania dla planety niż rolnictwo ekologiczne. Ta świadomość w połączeniu z przekonaniem, że jesteśmy tym, co jemy oraz wiarą, że ekologia to pomysł na współczesny biznes, zaprowadziły Antoniego do Ostoi Natury, czyli ekologicznej farmy.  

02  Ekologiczna żywność: czy to się opłaca?
Rolnictwo ekologiczne to nie tylko ideologia, to współczesny biznes, gdzie można połączyć nowoczesne technologie z metodami stosowanymi już w starożytności. Antoni mówi, że Ostoja Natury chce zostać liderem ekologicznej żywności w Polsce. Jej model to spółdzielnia produkcyjna. Takie istnieją w Europie Zachodniej od kilkuset lat, do jednej z nich należał klub FC Barcelona.
 

ZOBACZ INNE WYKŁADY